Actueel

 

Op de hoogte blijven van actueel nieuws van NIKO Alkmaar? Op deze pagina vindt u ons bewonersblad, het weekmenu en ander belangrijk nieuws.

 

 

 

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandStichting NiKo is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Bewonersblad NIKO

In ons bewonersblad NIKO leest u leuk nieuws over onze locaties, gedichten en verhalen van u, voor u!

Bewonersblad NIKO september 2023

Hartjes
Hartjes

NIKO IN HET NIEUWS

Nieuwe leverancier brandbeveiliging & BHV!

De handtekeningen zijn gezet dus de samenwerking is een feit! NIKO gaat met heel veel plezier in zee met een gloednieuwe leverancier: Familiebedrijf Dudink Brandbeveiliging (DBB) uit Alkmaar. NIKO’s directeur/bestuurder Jenny Ploeg zette haar handtekening onder deze verbintenis, die door manager Rick de Waard en opleidingsfunctionaris Petra Bieshaar is geïnitieerd.

Trotse eigenaar Rick Dudink is dit mooie familiebedrijf in 2008 samen met zijn vader gestart naast zijn werk als professioneel brandweerman. Na enkele jaren kwam Peter erbij als eerste monteur en tegenwoordig is Dudink zo gegroeid dat er vier bussen rondrijden en meerdere monteurs in dienst zijn.

Als klant kun je bij Dudink terecht voor het onderhoud aan blusmiddelen, noodverlichting, BHV-koffers, AED’s, brandmeldinstallaties en droge blusleidingen. Ook maken zij ontruimingsplattegronden, schrijven zij BHV-plannen en geven blusinstructies.

Tevens op de foto: de immer enthousiaste instructeur Jason, die onze medewerkers gaat voorzien van BHV-opfris-cursussen. Met al zijn ervaring en tomeloze energie zorgt Jason voor een boeiende cursus die je goed bij de les houdt. Dankzij zijn jarenlange ervaring als brandweerman op Schiphol en in binnen- en buitenland, heeft hij bovendien een breed scala aan voorbeelden uit de praktijk. We kijken al met al erg uit naar deze vruchtbare samenwerking!

Veilig Voedsel

Deze zomer kreeg NIKO, zoals elk jaar, bezoek van de organisatie Veiligvoedsel.nl.

Altijd spannend, want heb je je zaakjes wel op orde? De auditor van Veiligvoedsel checkt de hygiëne in de breedste zin van het woord: materialen, alle ruimtes van de keuken, tot diep in de koelkasten, de temperatuur van de maaltijden, houdbaarheidsdata, stand van de vriezer tot en met de staat van het gebouw worden onder de loep genomen.

Gelukkig scoorde NIKO een dikke 8,4! En dat in de zomer; zeker niet de makkelijkste periode met veel – toch minder geroutineerde – vakantiekrachten. We zijn dan ook erg trots dat NIKO de hygiëne dubbel en dwars op orde heeft.

Mooie publiciteit voor NIKO!

Mooie publiciteit voor NIKO! Opleidingsfunctionaris Petra Bieshaar werd geïnterviewd voor een artikel in het Noord-Hollands Dagblad.

Prezo-keurmerk

9 december 2021

Prachtig nieuws voor NIKO! Onlangs heeft ons wijkzorgteam het PREZO-keurmerk officieel behaald. PREZO is een integraal kwaliteitsmodel voor de zorg. Het gaat uit van de landelijke eisen voor goede zorg. Middels onafhankelijke toetsing kan het PREZO-keurmerk worden behaald. Dat is NIKO’s wijkzorgteam gelukt en daar zijn we terecht zeer, zeer trots op! Chapeau aan alle medewerkers die hier zo keihard voor hebben gewerkt!

Hartjes